Partners

Partners van 't Zorghuus:

Op deze pagina kunnen partners van 't Zorghuus hun verhaal of bevindingen kwijt. Wilt u hier iets plaatsen neemt u dan contact op met de website beheerder via: webbeheer@zorghuus.nl

Henny van Berlo VideotrainingenLogo Henny

Video Interventie in de Ouderenzorg (VIO) is een ondersteuningsmethode voor professionals, mantelzorgers en zorgvrijwilligers die zorgen voor mensen met dementie of mensen die met een Hersenbloeding of ander Niet Aangeboren Hersenletsel te maken hebben gekregen.
Er kunnen zich situaties voordoen waarbij het gedrag van de persoon met de hersenaandoening moeilijk te begrijpen is of de communicatie moeizaam verloopt.

Binnen het Zorghuus is een aantal keren VIO ingezet ter ondersteuning van het team in hun contact en omgang met de bewoners. Hierbij werden korte video-opnames gemaakt van werksituaties. Na de feedback is het team enthousiast met de adviezen aan de slag gegaan. Ze kregen meer inzicht in hun eigen bijdrage aan de communicatie. Ze ontdekten hun eigen capaciteiten en hoe die in te zetten. Door bewustwording en vergroting van het inzicht verbeterde de communicatie en de omgang met individuele cliënten en hun gedrag.

Een van de teamleden schrijft hierover het volgende:
“Het was een heel leerzame ervaring. Om jezelf terug te zien op videobeelden is in het begin best wel even raar. Maar je gaat samen met Henny en je collega’s kijken hoe de bewoner op jou en de verschillende situaties reageert. Je ziet op videobeelden veel meer dan wanneer je met je dagelijkse werk bezig bent.
Je kijkt naar kleine stukjes beeld en door de bespreking ga je anders kijken. Je neemt dat weer mee de praktijk in. Ik let nu veel meer op de signalen van de bewoners.”

Algemene Informatie Henny van Berlo Videotrainingen

Henny van Berlo Videotrainingen biedt ondersteuning aan professionals, mantelzorgers en zorgvrijwilligers van mensen met dementie, na een CVA of ander Niet Aangeboren Hersenletsel.
Zowel bij individuele vragen als in het kader van informatieve bijeenkomsten, deskundigheidsbevordering en trainingen, staat de vraag van de klant(en) centraal en maak ik aan de hand daarvan een aanbod op maat.
In de begeleiding en trainingen kan de methode Video Interventie in de Ouderenzorg (VIO) ingezet worden. Ook werk ik volgens de inzichten en principes van de Omgevingszorg.
Voor overige informatie zie www.hennyvanberlovideotrainingen.nl

                                                                                              Slogan Lila