Groep mensen met een beperking

Toos Brands en per 1 september 2018 Lidwien Willems-Rutten 


Toos Brands is geboren in Broekhuizenvorst. Ze is getrouwd met Joop en woont in Arcen. Ze hebben twee kinderen, een zoon en een dochter. Toos volgde de opleiding Z verpleegkundige, HBO-activiteitenbegeleiding en de HBO-cursus Management in de gezondheidszorg. Ze heeft gewerkt bij organisaties waar mensen wonen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. In het begin als Z-verpleegkundige, daarna als activiteitenbegeleidster. Vanaf 2003 werkte ze als persoonlijk begeleidster en bouwde ervaring op met het starten van woongroepen. 

Lidwien Willems is geboren in Grubbenvorst. Getrouwd met Bart. Samen met hun gezin wonen ze in Ysselsteyn. Ze hebben 3 kinderen; Daphne, Ruben en Sven. Lidwien volgde de opleiding pedagogisch medewerkster niveau 4. Ze heeft veel ervaring op gedaan binnen verschillende stichtingen. In december 2015 is Lidwien begonnen binnen Os Thuus als begeleidster. A l snel bleek dat voor haar dat dit een goede overstap was vanuit een grote organisatie. Halverwege 2018 kwam door onvoorziene omstandigheden de mogelijkheid voor Lidwien om zich verder te ontwikkelen. Ze nam deze kans met twee handen aan, solliciteerde en werd aangenomen. Per 1 september 2018 is Lidwien begonnen als 1 van de 2 zorgprofessionals binnen Os Thuus.

Toos en Lidwien dragen de visie van het Zorghuus een warm hart toe.
Wij hebben mogen ervaren dat de persoonlijke benadering en echte betrokkenheid bij de bewoners van Os Thuus een meerwaarde vormt om te komen tot een heus “gezin”. De bewoners helpen en elkaar waar ze kunnen en vinden het fijn om in elkaars gezelschap te zijn. Het concept van ’t Zorghuus blijkt dit nu, ruim 5 jaar later, als geen ander concept te bieden. De bewoners leven in een huiselijke omgeving en staan letterlijk midden in de Ysselsteynse samenleving. Hierdoor wordt een thuisgevoel gecreëerd.
Toos en Lidwien werken als een spin in het web: met de bewoner en samen met zijn/haar ouders en familie, en de talloze vrijwilligers en de Ysselsteynse gemeenschap. Daarin zijn de taken verdeeld. De organisatie heeft korte communicatielijnen, nauwelijks overhead en een gemoedelijke sfeer. Kortom een schitterend thuis

                                                                 Toos En Lidwien

                                                                               Toos Brands en Lidwien Willems

Heeft u vragen aan Toos of Lidwien over de bewonersgroep Os Thuus voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking? Bel dan met Toos: 06 83 38 90 85 of mail haar: toos@zorghuus.nl
of Lidwien: lidwien@zorghuus.nl