Groep mensen met een beperking

Toos Brands en per 1 November 2019 Mirthe Aarts


Toos Brands is geboren in Broekhuizenvorst. Ze is getrouwd met Joop en woont in Arcen. Ze hebben twee kinderen, een zoon en een dochter. Toos volgde de opleiding Z verpleegkundige, HBO-activiteitenbegeleiding en de HBO-cursus Management in de gezondheidszorg. Ze heeft gewerkt bij organisaties waar mensen wonen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. In het begin als Z-verpleegkundige, daarna als activiteitenbegeleidster. Vanaf 2003 werkte ze als persoonlijk begeleidster en bouwde ervaring op met het starten van woongroepen. 

Mirthe Aarts is 23 jaar oud en woonachtig in Asten-Heusden bij haar ouders. Samen met haar vriend Mathijs is ze een huis aan het bouwen in Neerkant, waar ze deze zomer zal gaan wonen. Mirthe volgde de opleiding Verpleegkunde BOL Breed in Eindhoven waar ze in juni 2018 voor is geslaagd. De laatste 2 jaar van haar opleiding heeft ze haar opleiding vooral gericht op de gehandicaptenzorg. Tijdens verschillende stages/bijbaantjes heeft ze veel ervaring opgedaan met de verschillende doelgroepen. In september 2018 is ze binnen Os Thuus begonnen als woonbegeleidster. Al snel bleek dit voor haar een fijne werkplek waar ze zich vertrouwd voelde. Het kleinschalige, de korte lijntjes en de tijd die ze voor de mensen heeft spreken haar enorm aan! Halverwege oktober 2020 kwam de mogelijkheid voor Mirthe om haar verder te ontwikkelen binnen het Zorghuus. Ze nam deze kans met twee handen aan, solliciteerde en werd aangenomen. Per 1 november 2020 is Mirthe begonnen als 1 van de 2 zorgproffesionals binnen Os Thuus.

Toos en Mirthe dragen de visie van het Zorghuus een warm hart toe.

Wij hebben mogen ervaren dat de persoonlijke benadering en echte betrokkenheid bij de bewoners van Os Thuus een meerwaarde vormt om te komen tot een heus “gezin”. De bewoners helpen en elkaar waar ze kunnen en vinden het fijn om in elkaars gezelschap te zijn. Het concept van ’t Zorghuus blijkt dit nu, ruim 5 jaar later, als geen ander concept te bieden. De bewoners leven in een huiselijke omgeving en staan letterlijk midden in de Ysselsteynse samenleving. Hierdoor wordt een thuisgevoel gecreëerd.
Toos en Mirthe werken als een spin in het web: met de bewoner en samen met zijn/haar ouders en familie, en de talloze vrijwilligers en de Ysselsteynse gemeenschap. Daarin zijn de taken verdeeld. De organisatie heeft korte communicatielijnen, nauwelijks overhead en een gemoedelijke sfeer. Kortom een schitterend thuis

                                                                 Toos En Mirthe

                                                                               Toos Brands en Mirthe Aarts

Heeft u vragen aan Toos of Mirthe over de bewonersgroep Os Thuus voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking? Bel dan met Toos: 06 83 38 90 85 of mail haar: toos@zorghuus.nl
of  Mirthe: mirthe@zorghuus.nl