In Memoriam

In Memoriam

Thea Hendriks 

Thea

We kunnen nog uren doorpraten…” dat zijn de woorden waarmee Thea de jubileumfilm ter ere van het 5-jarig bestaan van het Zorghuus afsloot op 1 juni 2018.
Dat heeft echter niet zo mogen zijn. Eind juni 2018 blijkt dat Thea ongeneeslijk ziek is en haar werk moet neerleggen. 

Dit had niemand verwacht, zij in de laatste plaats. En nu is ze op 8 januari 2019 stil gevallen, ze heeft deze strijd tot het uiterste gevoerd. Tot op het laatst heeft ze haar kracht gebruikt voor mooie momenten samen met haar man, kinderen en kleinkinderen, haar alles.
Dit zegt veel over Thea’s karakter: niet zeuren maar aanpakken, niet te veel praten maar doen! Een sterke, krachtige vrouw met een flinke dosis Brabantse humor.

Thea was medeoprichtster van Os Thuus, onderdeel van het Zorghuus. Ze was heel blij en trots dat ze de kans kreeg de unieke groep van bijzondere mensen te vormen die nu wonen binnen Os Thuus, een prachtig gezin. Ze kreeg veel energie van haar werk. Thea werd gezien als mama en oma, als lieverd en lekker ding. Samen fietsen, kletsen, naar de speeltuin, knoevelen op het snoezelbed maar ook een troostende arm. Ze gaf mede vorm en structuur aan de dagelijkse gang van zaken binnen Os Thuus. Familieleden konden bij haar terecht met vragen en zorgen. In de polonaise op feestjes binnen Os Thuus maar ook met de carnavalsoptochten liep Thea, dansend en zingend, voorop proberend iedereen er bij te betrekken. Ook was Thea de contactpersoon via de Vrienden van ‘t Zorghuus van alle vrijwilligers van Os Thuus. Ze hield van korte lijnen: “mailen? Ik bel ze wel” zei ze dan!

Nieuwe medewerkers werden door Thea ingewerkt. Zij kijken terug op een stevige basis die ze mee kregen van een zeer gewaardeerde collega met veel ervaring op gedaan op diverse werkplekken. Tijdens teamfeestjes werd er veel met elkaar gelachen om de humor en uitspraken van haar. Ze was de monitor op de werkvloer en werkte hierin nauw samen met mij. We hadden een open samenwerking, alles kon gezegd worden en werd over en weer gerespecteerd. Vaak samen brainstormen vooral in het begin van onze samenwerking, goede discussies gevoerd en ook veel gelachen. De band was sterker dan alleen maar collega’s zijn van elkaar, we waren maatjes.

Het gemis is groot, ze had nog zoveel te bieden.
De herinneringen blijven warm opgeborgen in ons hart. Thea, we zullen je niet vergeten

Bedankt voor alles, namens collega’s, bewoners en familieleden van Os Thuus.
Toos Brands

“Het is ONMOGELIJK om iemand te vergeten die je zoveel gaf om te HERINNEREN”