Groepen mensen met een vorm van dementie

Vanaf 1 september hebben wij een nieuwe manager voor 't Vurste en Achterste Huus.

Haar naam is Ria Brouwers en hieronder stelt zij zich voor.

Ria


Ik ben Ria Brouwers, 58 jaar en woon in Horst samen met mijn man Sjaak en zoon Guus. Mijn hobby’s zijn puzzelen, kaarten, handwerken, sport kijken en ik ga heel graag op vakantie.

Vanaf mijn 18e ben ik werkzaam in de zorg, eerst in de psychiatrie en de laatste 30 jaar in de ouderenzorg. In al die jaren heb ik met heel veel plezier bij verschillende organisaties en in diverse functies gewerkt. Mijn hart ligt bij de zorg voor mensen met dementie. Hoe kunnen we onze bewoners een zo aangenaam mogelijk leven laten leiden waarbij eigen regie voorop staat, ondanks en met hun dementie. Het bieden van zorg en begeleiding in een huiselijke, herkenbare en veilige omgeving.
Op zoek naar een nieuwe uitdaging kwam ik de vacature van manager binnen ’t Zorghuus tegen. Het initiatief 10 jaar geleden van het dorp Ysselsteyn om deze locatie te bouwen met de gedachte dat inwoners van het dorp in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, ook als ze afhankelijk worden van zorg, spreekt me aan. Nabijheid, betrokkenheid, een luisterend oor bieden en de bewoners echt leren kennen zie ik terug bij de medewerkers. Het voelt als een warm huis waar iedereen welkom is. Respect voor de inzet van de vele vrijwilligers, ze zijn onmisbaar, of het nu tijdens het ontbijt is of als bestuurslid.
Het kritisch blijven kijken naar wat we verder moeten we doen rondom de zorgverlening en begeleiding (bijv. de administratieve zaken) en wat heeft onze bewoner hier aan kan ik onderschrijven. Met alle wet- en regelgeving is en blijft dit een uitdaging.
Heeft u vragen dan bel (06-33717609) of mail (ria@zorghuus.nl) me gerust.