5 jarig Jubileum 't Zorghuus

Op vrijdag 1 juni vierden wij ons 5 jarig bestaan.

Om 13 uur kwamen onze gasten binnen bij Roelanzia en konden onder het genot van koffie en thee al een beetje netwerken.

Rond de klok van 13:30uur hete Annemarie Koonings iedereen van harte welkom en introduceerde de dagvoorzitter Lilian Keijzer. Na haar woordje van dank werd er een hele mooie film ingestart.

Gemaakt en gemonteerd door Antoon Jeuken https://youtu.be/_WQDd9VuU3s

Sprekers

om kwart voor twee begon Rob Keijzer als eerste spreker aan de hand van wat getallen en statistieken lied hij zien dat het aantal mensen met dementie in de regio aanmerkelijk zal stijgen terwijl de mensen met een beperking afnemen of stabiel blijven.

Na Rob kwam Ben van Essen aan 't woord een van de drijvende kriachten van 't Leafhoes in America (Horst aan de Maas)

De rode draad in het betoog  van Van Essen is om met mensen samen iets op te zetten om het leven in het dorp Ysselsteyn te verbeteren. Dat heeft hij zelf altijd gedaan en hij doet het nog steeds. Zo maakt hij zich nu als voorzitter van Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) hard voor lokale initiatieven. “We stimuleren als VKKL alle soorten dorpsinitiatieven. Van zorg tot openbaar vervoer en van gemeenschapshuis tot vrijwilligerswerk”, vertelde Ben van Essen. Later in de pauze bleek al snel dat vele mensen het een geïnspireerd betoog vonden van Ben.

Na Ben was 't woord aan Willie Koonings de voorzitter van de vrienden van en destijds bij het ontstaan de projectleider.

Ook hij had zijn bevlogen betoog over de maatschappelijke kant in Ysselsteyn. en natuurlijk blikte Willie terug naar de begin periode en zei: er waren Tig redenen om het niet te doen en slechts 1 reden om het wel te doen Mensen waarmee je hebt gewerkt,carnaval mee hebt gevierd, samen mee hebt gelachen en hebt gehuild, de mogelijkheid bieden om in hun "eigen"omgeving te kunnen blijven wonen.

Voor dat we aan de welverdiende pauze kwamen wilde onze Gouverneur Dhr. Theo Bovens.  nog enkele woorden richten tot de mensen. De Gouverneur had vele complimenten en vertelde dat de Provincie Limburg 't Zorghuus vaak als voorbeeld stelde. En nu na het aanhoren van alle verhalen kwam hij tot maar 1 conclusie namelijk: Je kunt er zelf niets aan doen dat je niet in Ysselsteyn geboren bent maar dat je er niet woont is wel je eigen schuld !

Vervolgens gingen we naar de pauze en werd er volop genetwerkt en werden de woorden van de sprekers nog eens afgewogen 

Na de pauze was er een kort moment om vragen te stellen en gingen we gezien de tijd al snel over naar de afsluiting van de middag theatergroep Bonjour 

Theaterschool Bonjour bestaat uit een groep enthousiaste mensen die van toneel houden en is ontstaan vanuit een samenwerkingsverband tussen gemeente Peel en Maas en Daelzicht.

Bonjour biedt plaats aan iedereen die kennis wil maken met toneel of al toneel speelt of op een andere manier bij deze theatergroep betrokken wil zijn. Een verstandelijke beperking vormt geen belemmering, maar is daarnaast ook geen voorwaarde om bij deze Theaterschool aan te kunnen sluiten. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van elkaars kwaliteiten en mogelijkheden.

Tegen de klok van 16:30uur zat het middagprogramma er bij Roelanzia op

Het bestuur van de vrienden van en het bestuur van 't Zorghuus mochten hierna naar 't Zorghuus komen om samen met alle bewoners te genieten van een heerlijk buffet verzorgt door Herberg de Peel.

Om 19:00uur werden al onze bewoners en een familielid en beide bestuursleden verwacht in discotheek The Pilot 

In The Pilot aangekomen stonden Henk en Ria Deters klaar om de start van de avond muzikaal in te vullen.

maar ook onze bewoners kregen eerst de mooie film te zien waarin zij zelf de hoofdrol vervulde. Er werd gelachen bij herkenning en bij grappen en iedereen vond de film geweldig. Na deze mooie film gingen Henk en Ria aan de slag want de bewoners van os Thuus hadden allemaal hun verzoeknummers ingediend van The Beatles tot aan Thriller van Michael Jackson  alles werd door Henk en Ria gespeeld en live gezongen. Natuurlijk met hier en daar de hulp van een van de bewoners.

De Thriller act van Henk, Ria en Rik was toch wel het hoogte punt.

Rond de klok van 21uur maakte Ria en Henk plaats voor Orkest Sjanté

SjanTé bestaat uit 17 enthousiaste muzikanten uit Ysselsteyn en omgeving.

Zij bestaan uit een combo met drum- bas - gitaar en Keyboard, blazers sectie en een zanger en zangeres.

Een optreden van SjanTé staat garant voor gezelligheid, sfeer en muzikaliteit voor JONG en OUD stond op hun website en daar was geen woord van gelogen. 

Tot aan de klok van 1 uur maakte Sjanté volop muziek er werd volop gedanst en mee gezongen en om 1:00uur eindigde deze mooie dag met een mooi, trots en voldaan gevoel.

Op naar het 10 jarig jubileum!

Iedereen bedankt die op wat voor manier ook een steentje heeft bij gedragen aan 5 jaar 't Zorghuus en aan ons 5 jarig Jubileumfeest 't was Super