Zorghuus ontvangt 12.000,- dankzij actie 'Ik laaj mit'

door harm de wit

Dinsdag hebben Karin van Dijck (voorzitter) en Sieb Nijssen (bestuurslid) van stichting 't Zorghuus twee royale cheques in ontvangst mogen nemen. De schenkers waren de 'kippenladers' en Marian en John van Claessens-Jenniskens Pluimveebedrijven. Maar liefst 70 vrijwilligers hebben twee avonden hard gewerkt en hun vergoeding voor het laden geschonken aan 't Zorghuus, 6.000 euro! Marian en John tonen hun maatschappelijke betrokkenheid en verdubbelen daarom het bedrag met nog eens een cheque van 6.000 euro.

[caption id="attachment_1544" align="alignright" width="640"] John Claessens, Marian Claessens-Jenniskens, Sieb Nijssen, Erik Hegger, Karin van Dijck, Frans van Soest, Martijn Janssen en Rick Tielen.[/caption]

De actie is begonnen met een spontaan idee op Carnavalsmaandag, 's avonds, laat… Marian dacht toen hoe krijg ik een groep enthousiaste hardwerkende kippenladers bij elkaar? Via de optocht natuurlijk! Een kippenpak was snel gevonden en met een inschrijflijst tussen de veren liep Marian de volgende dag in de optocht. Veel mannen vielen voor de charme van de hen. Nu ruim een half jaar later komen de inschrijvers hun belofte na voor 't Zorghuus.

Deze 12.000 euro kan 't Zorghuus in Ysselsteyn heel goed gebruiken. Het komt ten goede aan de inrichting van het gebouw. In 't Zorghuus gaan vanaf mei 2013 24 mensen wonen. Twee groepen van acht mensen die lijden aan dementie en een groep van 8 mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De inschrijving van bewoners is nu open en kan dit formulier.

Marian en John kijken tevreden terug: "dit vergeten wij ons leven niet meer, zo mooi die saamhorigheid en de gezelligheid". Sieb Nijssen zal het ook niet vergeten! Hij bedankt John, Marian en alle 'laajers' heel erg voor hun hartverwarmende actie.