Pluum 2019

Tijdens het PluumCafƩ dat op 29 november in Anno54 plaats vond, reikten de burgemeester en wethouder Anne Thielen de Pluumen uit aan vrijwilligers en/of een groep van vrijwilligers die hiervoor waren voorgedragen. De Pluum is een uniek beeldje als waardering voor vrijwilligers die volgens hun vrijwilligersorganisatie een pluim verdienen.

Namens de vrienden van waren Ria Geurts en Wim Valks voorgedragen.

Ria en Wim verzorgen al geruime tijd waardevolle contactmomenten binnen 't Zorghuus. Soms samen, soms alleen en soms met een collega clown.

Onze bewoners genieten hier volop van en zelfs de bewoners die het hardste roepen dat dit niks is zitten later geboeid te kijken en doen volop mee en genieten dan ook volop.

Ria en Wim namens alle Bewoners, Familie's, Vrijwilligers en Medewerkers van 't Zorghuus van harte gefeliciteerd met deze Pluum

voor meer informatie of contact kijkt u op de website van Wim Valks

Img 20191129 Wa0007 Img 20191129 Wa0009

Reactie van Clown Wim

Kom ik op zaterdagochtend na mijn gebruikelijke rondje fietsen thuis en schrik me rot: staat de hele straat vol reportagewagens van nieuwszenders en dagbladen. Ik snel naar achterom via de artiesteningang naar binnen en drink rustig mijn bakje koffie. De deurbel gaat onafgebroken en het rumoer neemt toe. Ondertussen check ik mijn mail. Opnieuw slaat me de schrik om het hart: de hele mailbox overvol met fanmail. Jeetje!
Het begon allemaal op dinsdagavond 26 november. Ik was onderweg naar 't Zorghuus om clown te spelen bij Os Thuus toen Willie Koonings belde. Hij verontschuldigde zich voor de late uitnodiging maar dat de Vrienden van 't Zorghuus het toch wel heel fijn zouden we vinden als ik met mijn partner naar de vrijwilligersavond in Venray wilde komen op vrijdagavond. Ik vroeg hem of hij met 'partner' mijn clownsmaatje bedoelde en het antwoord was bevestigend. Op dat moment kon ik niet mijn agenda raadplegen, zat immers aan het stuur, maar zou thuis alles even nakijken en nog iets laten weten.
Daarop belde ik mijn clownsmaatje Ria, die een vergelijkbaar telefoontje bleek te hebben ontvangen.
Thuis gekomen na een uurtje heerlijk clownen, bekeek ik mijn agenda en bevestigde mijn komst met clownpartner Ria en Tilly, mijn partner voor het leven.
Er moest immers iets bijzonders zijn, anders zou je zo'n dringende uitnodiging toch niet krijgen?
Enfin, wij op vrijdagavond naar Venray. Een grote schare vrijwilligers was daar samen gekomen en toen ik enige tijd later de burgemeester opmerkte tussen al dat volk was het wel duidelijk dat hij daar niet kwam voor het drankje en de bitterballen.
Niettemin hebben we ons geduld moeten bewaren tot de laatste ronde van de uitreiking van de Pluum, een waardering voor vrijwilligers, maar we hebben hem! Hij staat op een goed zichtbare, prominente plaats in de boekenkast, reken maar.
Nu op naar al die journalisten, maar niet nadat ik nog even een hartelijk en clownesk woord van dank richt aan degenen die ons hebben voorgedragen voor ons clownswerk bij 't Zorghuus dat we elke keer weer met zoveel plezier mogen doen!

Plezierige groet,

Wim Valks

Allereerst hartelijk dank dat jullie ons zo in het zonnetje hebben laten zetten.
Deze waardering is hartverwarmend en doet me erg goed.
Ik hoop volgend jaar weer wat meer met Wim samen te kunnen spelen.
Ook aan Wim heb ik veel te danken, voor de vele leerzame momenten.
Op 18 december kom ik spelen met een collega clown, zij speelt dan voor het laatst bij jullie.
Ik echter hoop nog heel vaak te kunnen komen spelen, al dan niet met Wim.

Hartelijke en clowneske groeten,

Ria/Dientje.